”Am aflat noua decizie luată de ministrul Sănătății, care a decis ca testarea obligatorie și periodică a medicilor nevaccinați să fie suportată de cadrele medicale care nu sunt de acord să li se administreze serul anti-COVID. În acest sens am solicitat Avocatului Poporului să facă toate demersurile legale pentru a opri acest ordin haotic care încalcă însăși esența libertăților personale. Deși sunt pro-vaccinare, ma declar împotriva oricărei forme de constrângere, iar prin această decizie, ministrul Sănătății încearcă să introducă o măsură mascată pentru a-i obliga pe medici să se vaccineze. Guvernul intră în panică datorită faptului că cifra de 5 milioane de vaccinați anunțată pentru 1 iunie 2021 nu a fost atinsă nici în 1 iulie și încearcă să forțeze vaccinarea diferitelor categorii profesionale, doar pentru a ascunde eșecul campaniei de informare pe care au dus-o atât de deficitar în ultimele luni”, a declarat parlamentarul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

În petiția transmisă Avocatului Poporului, deputatul social-democrat a subliniat faptul că medicii sunt cei care s-au aflat în prima linie a luptei cu boala încă din primele zile ale pandemiei, sunt cei care nu au abandonat lupta nici după ore întregi petrecute în combinezoanele anti-COVID, sunt cei care au salvat sute de mii de vieți omenești afectate de coronavirus. Deși medicii au fost prima categorie cărora li s-a oferit șansa de a se vaccina, trebuie insistat pe faptul că vaccinarea este voluntară și nicio persoană nu trebuie constrânsă să ia o decizie împotriva voinței sale.

”Onor Guvernul ar trebui să susțină o campanie credibilă de informare în rândul medicilor și a populației generale care este favorabilă vaccinării și nu să introducă noi legi care atacă dreptul la libertatea de alegere a persoanei. Medicii care se declară împotriva vaccinării sunt aceiași care au luptat cu boala în tot acest timp, sunt cei care au făcut tot ce a ținut de știință și de puterea umană pentru a salva fiecare pacient, sunt cei care nu s-au dat bătuți în această luptă inegală și au reușit să țină pandemia sub control. Obligând medicii să suporte contravalorea testelor COVID-19, indiferent că au sau nu simptome, va crea un precedent care va putea fi aplicat, foarte curând, în rândul oamenilor legii, pentru că și ei se află mereu în contact cu cetățenii, apoi vor putea să ceară același lucru lucrătorilor comerciali, șoferilor profesioniști și, în curând, fiecărui român. Medicilor trebuie să li se asigure accesul la testare gratuită acolo unde situația o impune, fără a fi obligați să suporte contravaloarea acestor teste din buzunar sau, mai grav, să fie forțați să accepte vaccinarea împotriva voinței lor. Am speranța că Avocatul Poporului este în măsură să oprească acest nou abuz pe care guvernanții vor să îl facă atacând cea mai importantă categorie profesională, atacând medicii care au făcut față tuturor provocărilor în ciuda problemelor financiare pe care spitalele din România le au din cauza proastei finanțări a sistemului medical”, a conchis Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și