Deputatul Gheorghe Coman, fost parlamentar PP-DD și ales recent în funcția de președinte al organizației PC din județul Buzău, a fost audiat timp de aproximativ trei ore la sediul DNA Ploiești, el fiind acuzat de trafic de influență. Potrivit procurorilor, Coman a fost surprins, miercuri, în flagrant în momentul când primea suma de 3.140 de lei de la denunțătorul său, o persoană cu funcție de conducere în DSVSA Buzău, căreia i-a solicitat diverse foloase în schimbul menținerii în funcție.

La ieșirea de la audieri, Coman a declarat jurnaliștilor că nu este vinovat, iar întrebat dacă Parlamentul îi va ridica imunitatea, el a spus că nu crede că acest lucru se va întâmpla.

Coman a plecat cu o mașină împreună cu avocatul său.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis către PÎCCJ cererea și referatul, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, „există date și indicii potrivit cărora, în perioada noiembrie — decembrie 2013, folosindu-se de influența conferită de funcția de conducere deținută în cadrul partidului din care face parte, învinuitul Coman Gheorghe a solicitat unui denunțător, persoană cu funcție de conducere în Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, în schimbul menținerii acestuia în funcția publică respectivă (care la nivel politic revenea partidului respectiv), diverse servicii, precum și remiterea unor foloase materiale necuvenite. Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău”.

În perioada 9-16 decembrie, în același context, învinuitul Coman i-a solicitat denunțătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinței având ca scop alegerea conducerii județene a respectivei formațiuni politice (eveniment la care a și fost învestit în funcția de președinte), respectiv suma de 3.140 lei.

De asemenea, potrivit procurorilor, suma a fost primită de Coman la data de 18 decembrie, când a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și