Ingrediente necesare:
3 portocale mari
3 plicuri de gelatina
500 de grame frişcă
400 de grame pişcoturi
6 gălbenuşuri
400 de grame zahăr tos
250 de grame lapte
300 de grame apă pentru topirea gelatinei
Mod de preparare:
Laptele,zahărul şi gălbenuşurile se pun la fiert intr-o oală, împreună cu coaja rasă de la o portocală. Compoziţia astfel obţinuta se pune pe foc mic şi se amestecă păna aproape la fierbere. Ajunsă aproape la fierbere, mixtura se ia se pe foc. Cele 3 plicuri de gelatină se dizolvă în apa şi se adaugă la compoziţia caldă.
Se bate frişca, păna se ingroşă bine.In forma în care va fi aşezată prăjitura se poate pune un strat de folie de plastic, astfel încat se evită lipirea fructelor de aceasta.
Fructele se taie felii nu prea groase şi se lasă cu zahăr circa 15-20 de minute pentru a se obţine siropul în care ulterior se vor muia pişcoturile.
După ce compoziţia pregătită s-a răcit, o încorporăm in frişca ţinuta la rece.Pe marginile tăvii sau a formei pentru prăjitură se aşează fructele scoase din siropul de zahăr. Se pune peste primul rand de cremă, apoi unul de pişcoturi înmuiate in sirop şi tot aşa pană la umplerea formei.
Desertul se lasă apoi la rece pană in momentul în care crema se încheagă şi gelatina îşi face efectul.
Portocalele se pot înlocui şi cu alte citrice sau pot fi folosite diferite combinaţii de fructe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și