Deși vechea conducere a Consiliului Județean Maramureș cunoștea faptul că rampa de gunoi amenajată la Sighetu Marmației își va sista activitatea din februarie 2021, nu s-a făcut niciun demers în această privință. Însă, iată că, în urma unei acțiuni în instanță, nu mai pot fi depozitate resturile menajere aici începând din această săptămână.

Pentru a rezolva situația, în momentul de față, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a luat legătura cu conducerea administrațiilor din județele Bihor și Sălaj primind acordul ca deșeurile menajere să fie colectate și depozitate la Oradea și respectiv Zalău.

”În momentul de față aceasta este soluția pe care o avem la dispoziție pentru Maramureșul Voievodal. S-au început procedurile necesare în vederea amenajării unui nou depozit temporar astfel încât să nu mai avem astfel de probleme la nivelul județului până în momentul în care depozitul de la Sârbi – Fărcașa va deveni funcțional. Am discutat cu reprezentanții Gărzii de Mediu, cu conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Maramureș, în vederea întocmirii documentației necesare pentru a respecta toate normele în vigoare”, a subliniat Ionel Bogdan.

Lucrările la depozitul ecologic de la Sârbi vor fi finalizate până în 2023, în prezent amplasamentul va fi pus în siguranță astfel încât lucrările rămase de realizat să fie executate de un operator economic serios care să ducă la bun sfârșit acest proiect vital pentru județ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și