De asemenea, oamenii legii continuă activitățile preventive în cadrul Campaniei “Tu votezi! MAI te informează!”, prin intermediul cărora cetățenii primesc recomandări în legătură cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mită electorală și să respecte confidențialitatea votului, precum și informații cu privire la principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile și infracțiunile prevăzute de Codul Penal.

Anul acesta, alegătorii vor primi 3 buletine de vot pentru a vota primarul, consiliul local şi consiliul judeţean, faţă de 4 buletine de vot cum au primit la Alegerile Locale 2012, când alegătorii au votat şi preşedintele consiliului judeţean. Acesta nu va mai fi ales prin vot direct ci va fi desemnat din rândul consilierilor judeţeni.

Totodată, pe pagina oficială de Internet a MAI a fost creată o secțiune dedicată alegerilor, care conține principalele prevederi legale referitoare la alegeri, precum și link-uri către deciziile Biroului Electoral Central și ale Autorității Electorale Permanente.

Având în vedere rolul esenţial pe care mediul online îl are în informarea alegătorilor, campania MAI include o componentă de informare specială şi pe contul de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne.

Acțiunile Poliției vor continua și în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet