Impresionat de meseria pe care bunicul său, col. (r) Dumitru Lucaciu, a desfăşurat-o, captivat de poveştile presărate cu suspans şi umor din experienţa sa ca poliţist rutier, nepotul şi-a dorit să fie cel puţin o dată în postura de „mic poliţist”.

Astfel, însoţit de colegii lui din grupa mijlocie Zum – Zum şi de doamna educatoare Şomotyuk Anda Bianca, băiatul de 4 ani a ajuns azi la sediul Poliţiei Rutiere Maramureş.

Copiii au fost întâmpinaţi de comisarul şef Cârlig Ioan şi agentul şef principal Iacob Ştefan cu baloane, dulciuri şi sfaturi pentru siguranţa lor.

În curtea Serviciului Rutier, copiii şi-au pus cascheta de poliţist rutier, au urcat în maşina de intervenţie a poliţiştilor, au vorbit la staţia de emisie recepţie, au pornit sirena şi au experimentat conducerea motocicletei din dotare. De asemenea, copiii au dovedit că ştiu semnificaţia indicatoarelor rutiere şi faptul că nu au voie să se deplaseze neînsoţiţi.

În urma experienţei de azi, copiii au înţeles că poliţistul este prietenul lor, că menirea lui este aceea de a proteja viaţa şi integritatea cetăţenilor şi că sancţiunile şi amenzile le aplică doar celor care încalcă normele rutiere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și