”1. Plagă împușcată hemitorace stâng la care glonțul trece prin plămânul stâng, lobul superior stâng la distanta de inimă și vasele mari, transfixiantă cu orificiu de intrare și ieșire fără a putea preciza care este orificiul de intrare și de iesire( anterior sau posterior ). S-a efectuat o toracotomie stângă cu sutură pulmonară si dublu drenaj( anterior și posterior ).

2. Plagă împușcată hemitoracele drept fără leziune pulmonară, doar leziune pleurală transfixiantă, cu orificiu de intrare si iesire. S-a efectuat drenaj pleural.

3. Plagă împușcată la nivelul omoplatului drept cu glonțul oprit în omoplatul drept si extras chirurgical. Este glonțul din imaginea trimisă.

4. Plagă împușcată transfixiantă la nivelul bratului drept, cu leziuni doar musculare. S-a efectuat sutura si toaleta plăgii.

Pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale de către echipa de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Toracică , pierderile de sânge au fost de aproximativ 500-600 ml.

Pacientul este încă la ATI ,dar fără probleme deosebite , pentru monitorizare”, a declarat managerul Spitalul Județean de Urgență ”Dr.Constantin Opriș” Baia Mare, Jr.Oros George Alexandru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și