Acesta a fost unul din subiectele abordate in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social, care avut loc la Prefectura Maramures in 29 martie. Cu aceast ocazie a fost prezentat raportul asupra starii economice si sociale a judetului. Sedinta Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la sediul Institutiei Prefectului – Judetul Maramures, miercuri, 29 martie, a avut ca prim punct pe ordinea de zi prezentarea Raportului asupra starii economice si sociale a judetului Maramures pe anul 2016, care a fost facuta de Marius Pop, director executiv adjunct al Directiei Judetene de Statistica Maramures.

In continuare, s-au purtat discutii pornind de la adresa Aliantei Federatiilor Tehnice Feroviare, prin care se solicita sprijinul autoritatilor judetene cu privire la declinul din ultimii ani al transportului pe calea ferata. A fost prezent, alaturi de alti reprezentanti ai sindicatelor, si Petru Boga (Sindicatul Libertatea), care a vorbit despre greutatile cu care se confrunta acest sector de activitate si angajatii baimareni din domeniu.

In final, a fost prezentata o scrisoare deschisa a Federatiei Sindicatelor Pro Administratie din Romania catre Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, prin care se solicita depolitizarea functiei publice si separarea administratiei publice de palierul politic.

Subprefectul Gavris Ardelean, care a condus sedinta, le-a solicitat celor prezenti ca, la urmatoarea sedinta a Comisiei de Dialog Social, care va avea loc in luna aprilie si la care sunt invitati sa participe si parlamentarii maramureseni, sa prezinte principalele probleme cu care se confrunta, inclusiv cele discutate astazi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și