În Comisia de circulație, în două ședințe, nu s-a reușit să se ajungă la o concluzie. Consilierii locali Nicu Iuga (Pro România), Beres Ildiko (UDMR) și Petrovai Gabriel (PNL) au susținut prima variantă (cea cu piste de bicicletă).

Șeful Biroului rutier Sighet, Birtoc Vasile, a fost cel care s-a opus vehement primei variante, optând pentru varianta a doua, cea fără piste de biciclete. Acesta a motivat faptul că riveranii nu vor avea unde parca autovehiculele. După ce susținătorii primei variante i-au explicat acestuia faptul că riveranii pot parca mașinile în curți și că drumul public nu este loc de parcare, Birtoc Vasile a replicat faptul că „oricum vor parca toți pe pistele pentru bicicletă”. Eu i-am explicat domnului șef de la rutieră că dacă dânșii și-ar face treaba, în Sighet nu ar mai fi haos și fiecare nu ar mai parca pe unde apucă.

Primarul Vasile Moldovan nu a optat pentru nicio variantă, văzând că nu este consens, și a arătat că mai trebuie analizată soluția care va fi agreată.

La final s-a stabilit că ar fi oportună o dezbatere publică în acest sens. tocmai de aceea lansez acest subiect în dezbatere publică.

Lăsați în comentariile Dvs. varianta pentru care ați opta și, dacă puteți, explicați și de ce varianta aleasă ar fi oportună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și