1.Cântarul
Este indispensabil în bucătărie, mai ales la prepararea rețetelor de prăjituri, care sunt mult mai delicate decât o friptură sau o salată. Cântarește greșit cantitatea de praf de copt, drojdie sau zahăr și așteaptă-te la dezastre ce nu mai pot fi remediate.
2.Bolul de sticlă
Când bați albușurile pentru bezea, este foarte important să ai un bol de sticlă sau de inox. Cele de plastic păstrează grăsimea, iar tu nu vei obține consistența dorită (albușurile bătute trebuie să rămână în bol, chiar dacă acesta este răsturnat cu fundul în sus).
3.Paharul gradat
În rețete cantitatea de lichid este menționată de obicei în mililitri. Ca punct de reper 1 pahar are 100ml, iar 1 cană 250ml, dar dimensiunea acestora variază în funcție de model. De aceea e mai sigur să folosești un pahar gradat.
4.Tava pentru brioșe
Brioșele sunt foarte ușor de preparat și îți oferă o libertate mare de a-ți crea propriile rețete. Încearcă-le pe cele sărate, dulci, cu fructe, cu legume, cu glazură, cu bomboane de zahăr și cu interior cremos.
5.Mănușa pentru cuptor
După ce vei prinde gustul gătitului, mănușile de cuptor îți vor fi indispensabile. Ajută-te cu ele să scoți din cuptor tăvile cu prăjituri, fursecuri, brioșe și checuri. În plus, accesoriul pentru vase fierbinți îți va proteja masa și blatul de lucru.
6.Grătarul
Lasă prăjiturile și fursecurile să se răcească pe un grătar. Dacă le lași să se răcorească în tavă sau în formă, vor face condens, iar textura lor se va schimba într-un mod nedorit.
7.Telul
Chiar dacă e mai comod să folosești mixerul, când ești începătpr e bine să te obișnuiești mai întâi cu telul. Astfel vei evita mai ușor să amesteci prea mult în cazul prăjiturilor cu praf de copt sau cu albuș. Acestea vor rămâne pufoase, iar praful de copt nu se va dezactiva.
8.Forma de tartă
Tartele, la fel ca și brioșele, pot fi dulci sau sărate, iar rețetele pot fi modificate ușor pentru a crea gusturi noi. Folosește forma de tartă și pentru plăcinte sau quiche-uri franțuzești.
9.Sucitorul
Fie ca faci plăcinte, tarte, tăieței sau paste, sucitorul este un instrument necesar, care nu trebuie să îți lipsească. Iar dacă nu ai bătător de șnițele, te poți folosi de el și pentru a aplatiza carnea.
10.Spatulele de silicon
Chiar dacă la început ți se pot părea inutile, cu timpul le vei aprecia. Sunt foarte folositoare pentru nivelarea aluaturilor și cremelor, dar și la decoratul torturilor. În plus, cu ele vei putea curăța complet bolul de mixer, care va fi mult mai ușor de spălat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și