S-a stabilit că gruparea infracţională este structurată pe trei segmente:

– segmentul furnizorilor, cu cele două paliere de aprovizionare din zona Vicov, jud. Suceava și din zona Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş, care asigură colectarea ţigaretelor, depozitarea şi transportul acestora;

– segmentul intermediar, care asigură partea de preluare a cantităţilor cu ţigarete de la segmentul furnizorilor şi livrarea acestora prin intermediari;

– segmentul beneficiarilor, care asigură preluarea ţigaretelor de provenienţă extra-comunitară, depozitarea şi valorificarea acestora pe piaţa neagră din zona Ardealului.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării suma de 120.040 lei si 4285 euro; cantitatea de 1.120.000 ţigarete de provenienţă Duty-free și extra-comunitară, reprezentând cantitatea de 56.020 pachete țigarete produse în Ucraina, cu o valoare de piață de 560.000 lei; un autoturism marca BMW 530 şi un autoturism marca Fiat Scudo.

De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri de la sediile sociale ale unor societăți controlate în fapt de persoanele cercetate.

În aceeași cauză s-a cooperat cu specialiști criminaliști din cadrul I.P.J. Timiș și cadre ale B.C.C.O. Timișoara pentru executarea unor acțiuni specifice.

Persoanele cercetate au fost audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, dispunându-se față de trei suspecți măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore.

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă DIICOT.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și