"Începând din 12 decembrie, clienții Cosmote România pot achiziționa direct de pe telefonul mobil rovinieta pentru categoriile de autoturisme A, B, C, D, E, F cu durată de utilizare de una sau șapte zile, în funcție de categorie. Serviciul se adresează atât clienților postpaid, cât și celor prepaid, și reprezintă o modalitate simplă și eficientă de plată a taxei de drum", se arată într-un comunicat al operatorului.

Clienții Cosmote vor putea trimite un SMS la 7500 (tarif normal de 0,062 euro/ SMS, TVA inclus) în care să menționeze numărul de înmatriculare al mașinii, urmat de tipul rovinietei ce va fi achiziționată. De exemplu, "B50STY A".

Pentru mai multe detalii legate de plata rovinietei prin SMS, clienții pot apela numărul scurt dedicat 1761 (apel către destinație fixă Romtelecom, tarif aplicabil în rețeaua Cosmote).

Pentru clienții Orange România, serviciul privind plata rovinietei prin SMS a fost lansat anul trecut în data de 5 decembrie, iar pentru cei ai operatorului Vodafone România în data de 13 mai 2013.

Acest serviciu, prin care se încasează tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România prin SMS pentru clienții operatorilor de telefonie mobilă, a fost lansat împreună cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Cosmote România avea, la finele lunii septembrie, aproximativ 6,1 milioane clienți, din care 25,4% abonați, în condițiile în care numărul total al utilizatorilor activi de telefonie mobilă din România a ajuns la 22,6 milioane la sfârșitul primului semestru. Compania este parte a grupului elen de telecomunicații Cosmote Group.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și