Potrivit unui comunicat al ANI transmis miercuri AGERPRES, Urs s-a implicat, în calitate de director executiv, în procesul de aprobare a cererilor de finanțare depuse de o societate comercială ce are ca activitate principală pomicultura și cultura altor plante fructifere și la care deține acțiuni, ceea ce reprezintă un caz de conflict de interese administrativ.

Cităm din comunicatul Agenției Naționale de Integritate:

„URS IOAN-FLORIN, director executiv în cadrul A.P.I.A-Centrul județean Maramureș

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de director executiv s-a implicat în procesul de aprobare a cererilor de finanțare depuse de către S.C. POMICOLA S.A., societate comercială care are ca activitate principală „pomicultura și cultura altor plante fructifere” și la care persoana evaluată deține acțiuni.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, dispozițiile art. 11, alin. (1), lit. a) și art. 12, alin. (2) din Ordonanța de Urgența nr. 66/2011 și dispozițiile art. 13 din Recomandarea nr. 10/ 2000 a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.”

Bogdan Cristian Georgescu, polițist în cadrul Poliției Locale a Sectorului 5 din București, a fost găsit în incompatibilitate. Potrivit inspectorilor de integritate, el s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 mai 2013 — 19 octombrie 2015, întrucât a exercitat simultan și funcția de director executiv al Direcției de Pază Bunuri și Prelucrare Date din cadrul aceleiași instituții.

Tot în incompatibilitate a fost găsit Anastase Barbu, consilier juridic în cadrul Primăriei Căzănești, județul Ialomița. El s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 octombrie 2013 — 31 decembrie 2015, întrucât a deținut simultan cu funcția publică de consilier juridic în cadrul Primăriei Orașului Căzănești și calitatea de mediator autorizat în cadrul unui cabinet de mediator.

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ene Florea, Gheorghe Marin, Purcel Ion și Țoca Adrian nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", se mai menționează în comunicatul ANI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și