Flori Dinu a fost luată cu mandat, vineri, şi dusă la Parchetul General unde a fost audiată în calitate de suspect în dosarul dezinfectanţilor diluaţi.

Anchetatorii o acuză pe Flori Dinu de 128 de infracţiuni de înşelăciune, dintre care 99 în formă continuată, şi participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Flori Dinu că are calitatea de suspect în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale şi au emis pe numele ei ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Flori Dinu va fi dusă în Arestul Poliţiei Capitalei, urmând ca sâmbătă procurorii să ceară instanţei arestarea ei preventivă pentru 30 de zile.

Flori Dinu a fost citată de procurori să se prezinte, vineri, la Parchetul General, au declarat surse judiciarepentru Mediafax. Pentru că aceasta nu s-a prezentat pe parcursul zilei, procurorul de caz a solicitat unei echipe de politişti să meargă la locuinţa ei şi să o aducă la Parchetul General, pentru a fi înştiinţată în legătură cu noua calitate de suspect.

Flori Dinu este prima persoană care are calitatea de suspect în dosarul Hexi Pharma.

Joi, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii la sediul Hexi Pharma din Capitală, de unde au ridicat mai multe documente, contracte pe care compania le-a făcut cu mai multe spitale.

Flori Dinu a declarat, joi, că scandalul privind dezinfectanţii produşi de firma pe care o conduce a apărut exact în momentul când se pregăteau să se extindă şi în străinătate, drept pentru care ea crede că "în momentul în care începi să prinzi putere, devii periculos pentru multe interese".

"Acesta este punctul meu de vedere. Surprinzător este faptul că acest scandal a apărut exact în momentul în care noi ne doream să ne lansăm pe piaţa externă şi făcusem toate demersurile, începusem să apărem şi pe la târguri internaţionale şi probabil că asta a deranjat", a declarat Flori Dinu.

Dinu a mai explicat că de-a lungul anilor, Hexi Pharma a semnat contracte cu Spitalul Militar, cu penitenciare, cu unităţi militare şi cu clinici private, DSP-uri. "Ce este surprinzător, nu am semnat niciodată un contract de livrare cu Ministerul Sănătăţii, vă spun asta pentru că s-au adus o serie de acuze vizavi de relaţia noastră cu Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii face câteodată achiziţii ca autoritate contractantă pentru rezervele de stat sau pentru diverse pandemii sau ce mai apare", a precizat Dinu.

Ea a mai spus că nu a primit nicio sesizare în scris sau verbală de la vreun medic dinc are să reiasă că produsele nu ar fi în regulă. "Toate sesizările au fost făcute referitor la etichetarea produsului, atunci ne-au rugat să reetichetăm produsele pentru că nu trecusem nu ştiu ce norme pe acele produse. A fost singurul reproş", a adăugat Flori Dinu.

În ceea ce priveşte afacerile lui Dan Condrea, Flori Dinu spune că ea se ocupa doar de vânzări şi nu ştie nimic despre ce făcea acesta cu banii lui.

Director general al firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, s-a prezentat şi pe pe data de 11 mai la sediul Parchetului General, unde a fost audiata in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale. Cu o zi înainte, procurorii Parchetului General l-au audiat şi pe patronul companiei, Dan Condrea.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind suspectată că, în perioada 2014-2016, a vândut către 152 de spitale produse biocide improprii. Valoarea contractelor este de circa 51 milioane lei, informează Parchetul General.

"Având în vedere solicitările reprezentanţilor mass-media referitoare la cauza cunoscută generic sub denumirea „Dezinfectanţii utilizaţi în spitale", Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie face următoarele precizări: Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active - este de cca. 51 milioane lei. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică", a anunţat Parchetul General.

Patronul companiei, Dan Condrea, a decedat săptămâna trecută, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea. Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și