Pentru retragerea ofițerilor SRI este nevoie de acordul Executivului și a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Este vorba despre 23 de ofițeri ai SRI care au fost detașați la departamentul antifraudă din cadrul ANAF, pentru a oferi expertiză în lupta antifraudă. Directorul Serviciului consideră că misiunea s-a încheiat, motiv pentru care a cerut întoarcerea celor 23 la SRI.

”Directorul SRI, dl. Eduard Hellvig, în baza unei analize, a iniţiat demersurile legale pentru încetarea detaşării ofiţerilor în cadrul ANAF. Instituţia noastră apreciază evoluţiile pozitive înregistrate de ANAF si susţine necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea capacitaţii administrative, inclusiv prin asigurarea unui nivel ridicat de integritate.

Specialişti militari din cadrul Serviciului Român de Informaţii au fost detaşaţi la ANAF, la solicitarea acestei instituţii, în conformitate cu prevederile Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, în baza unei hotărâri CSAT clasificate. Specialiştii detasaţi au contribuit la creşterea gradului de expertiză analitică, la consolidarea unor mecanisme şi proceduri de lucru unitare şi, de asemenea, la asigurarea unor standarde superioare de integritate”, a transmis SRI, pentru Mediafax.

Pe 31 martie 2015, premierul de atunci, Victor Ponta, a confirmat existența unei colaborări între SRI și ANAF, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Întrebat dacă este adevărat că 140 de ofiţeri SRI au fost delegați la ANAF, informație care apăruse în spaţiul public, Victor Ponta a răspuns: „Da, este adevărat. E normal să fie aşa”.

Pe 6 martie 2017, jurnaliștii de la Hotnews scriau că Liviu Dragnea vrea ca ANAF să scape de ofițerii SRI detașați la Departamentul Antifraudă, pentru a-i înlocui în punctele-cheie ale instituției cu oameni ai PSD și ALDE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și