Cadrele Guvernului Dӑncilӑ se pot roti de la un minister la altul. Au pregӑtire universalӑ şi pot face faţӑ cu brio oriunde le-ar cere-o partidul. Doamna Olguţa ne-a lӑmurit cu salariile şi pensile, a pus pe tabla de demonstraţii grafice cu creşteri salariale, cu procente variabile, în funcţie de pregӑtire, importanţӑ profesionalӑ, cu precise calcule matematice, având ca rezultat dublӑri de venituri care pot reprezenta creşteri de 20-30%. Şi când sӑ implementeze pânӑ în abisuri (a se citi pe deplin) programul mult – visat de noi, se produce remanierea. Dintr-odatӑ, doamna Vasilescu, se descoperӑ de cӑtre mai marii ei şefi cӑ-i pregӑtitӑ şi pentru Transporturi. Mister Iohannis nu-i de accord şi respinge propunerea. Atunci, partidul se-ncordeazӑ şi gӑseşte altӑ rezolvare în legӑturӑ cu problema şomajului care se iscӑ la orizont pentru doamna Vasilescu. Sӑ vedem ce va spune preşedintele.

Fosta primӑriţӑ a Craiovei suportӑ…bӑrbӑteşte loviturile primite de la Cotroceni. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Ilan Laufer, candidatul la un alt fotoliu ministerial (nici nu conteazӑ care), care vede în gestul preşdintelui de a nu-l pune ministru, un act antisemit.

Acuzaţiile despre antisemitismul prezidenţial sunt, evident, dincolo mult de orice ridicol acceptabil.

Despre domnul Laufer, www.g4media.ro scria: „În iulie 2017, el avansa în carieră, fiind numit ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Tudose. Și-a pierdut postul de ministru odată cu căderea guvernului, în ianuarie 2018”.

Dacӑ era un membru atât de priceput al Guvernului, de ce n-a fost repus în funcţie de acelaşi partid învingӑtor, aşa cum a fӑcut-o cu alţi miniştri, reaşezaţi pe aceleaşi fotolii dupӑ schimbarea lui Tudose cu Dӑncilӑ în funcţia de cӑpitan de echipӑ? (Doamna Vasilescu este exemplul cel mai la îndemânӑ). Atunci partidul n-a dat dovadӑ de antisemitism? Dupӑ ce partidul şi-a expulzat propriul prim-ministru, Ilan Laufer, un merituos om de afaceri, s-a gândit sӑ schimbe mediul. Nu, nu mediul de afaceri neapӑrat, ci mai degrabӑ mediul ambiant. www.wowbiz.ro scria, pe 9 iunie 2018: „Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Fundatia Laufer lanseaza in Romania programul Smart Star USA. Initiatorul si coordonatorul proiectului este Ilan Laufer, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, cel care s-a decis sa-si ia familia si sa se stabileasca in SUA! Pentru bunul mers si succesul acestui proiect, fostul ministru s-a decis sa se mute in Statele Unite, la Miami, de unde va coordona actiunile si programul Smart Start SUA. Ilan Laufer va fi insotiti de sotia sa, Alina Laufer, fosta prezentatoare Kanal D, cei doi urmand sa se mute de saptamana viitoare, in SUA”.

Dacӑ n-a mai plecat, ştiind cӑ i se pregӑteşte un loc bun în Guvernul României, nu vom şti niciodatӑ. Colegii lui de partid l-au ignorat şi n-a mai avut loc în Cabinetul Dӑncilӑ. Atunci n-a fost antisemitism. Acum, respins de Iohannis, se numeşte antisemitism…

S-o fi gândit cineva cӑ ridicolul ar avea nevoie de o unitate de mӑsurӑ? Şi, ca multe unitӑţi de mӑsurӑ, ar avea nevoie de un etalon, pe care mi-l imaginez stând mândru şi protejat de atacurile bunului-simţ, sub un clopot de sticlӑ la Bucureşti…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet