Incidentul s-a petrecut aseară la Borșa. Conform sătenilor cei doi indivizi, localnici, conduceau tractorul cu toate că erau într-o vădită stare de ebrietate. Aceștia au legat calul de tractor și l-au târât pe stradă.

Oamenii au încercat să vină în ajutorul animalului, însă fără niciun rezultat. La un moment dat tinerii s-au enervat la culme și unul dintre ei a pus mâna pe o drujbă. Cu aceasta i-a amenințat pe oameni și l-au tăiat pe bietul animal.

Martorii oribilei scene au sunat la 112, însă până a sosit echipajul poliției indivizii au dispărut. În fuga lor, cei doi au distrus și un gard din lemn, precum și un transformator de curent amplasat pe un stâlp. Astăzi o echipă de la Electrica s-a deplasat în zonă pentru a repara distrugerile făcute.

Proprietarul animalului dar și cei cărora le-a fost distrus gardul au depus plângere la Poliție. Conform localnicilor indivizii s-ar numi: Tifor Timiș și Bogdan Timiș (ambii din clanul Butănenilor).

Polițiștii au declarat că suspecții sunt identificați. Este vorba despre doi tineri: unul în vârstă de 17 ani celălalt în vârstă de 18 ani. Tractorul a fost condus de minorul de 17 ani.

În acest moment se efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de: conducere unui vehicul pe un drum public fără a poseda permis de conducere și infracțiuni la Legea 205/2004 privind protecția animalelor republicată în 2015. În cazul în care firma Electrica (proprietarul transformatorului avariat), dar și proprietarul gardului distrus vor depune plângere la poliție ce doi vor fi cercetați și sub aspectul comiterea infracțiunii de distrugere.

SUSPECȚII SUNT FRAȚI

Tifor Timiș și Bogdan Timiș, ziși Butanu, sunt frați. După producerea incidentului unul dintre ei a postat următorul mesaj pe o pagină de socializare: „Da, am făcut mii de prostii la viața mea, dar sincer unele le-aș mai face!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și