Sătul de tergiversarea fuziunii dintre PMP şi UNPR, fostul şef al statului, preşedintele de facto al PMP a luat ,,taurul de coarne” şi a început să-şi reorganizeze partidul. Prima decizie a vizat numirea de preşedinţi interimari pentru organizaţiile conduse de progresiştii adepţi ai lui Gabriel Oprea. La nivel naţional această măsură s-a impus în 18 judeţe printre care şi Oltul.

La nominaluizarea preşedinţilor interimari a contat funcţiile deţinute de membrii Mişcării Populare. Aşa se face că, la nivel de judeţul Olt, funcţia de preşedinte interimar până la alegeri i-a fost încredinţată Vaninei Badea, viceprimar de Balş.

,,Da, este adevărat, conducerea partidului m-a mandatat să preiau, în interimat, conducerea organizaţiei judeţene a PMP Olt. Nu am fost extrem de încântată pentru că eu sunt om de echipă, om de pus la muncă, căruia nu i-a plăcut să iasă în faţă dar, după o discuţie cu domnul Tomac şi domnul preşedinte Traian Băsescu, am acceptat. Am considerat că trebuie să ofer şi eu ceva în schimb partidului pentru că şi el, la un moment dat, dar şi acum, a avut încredere în mine. Am primit, din partea conducerii partidului, misiunea de a reorganiza structurile locale, a pregăti alegerile din primăvară şi de a identifica posibili candidaţi pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei Olt. Nu am o misiune deloc uşoară şi nu ştiu dacă voi reuşi să mă achit cu brio de ea. Ce ştiu este că voi face tot ce depinde de mine pentru a mă achita de sarcinile primite”, ne-a declarat Vanina Badea, la scurt timp după finalizarea lucrărilor Comitetului Naţional al PMP.

Preşedintele interimar al PMP Olt, Vanina Badea, a declarat că la acest moment nu a luat în calcul o posibilă candidatură la şefia organizaţiei în fruntea căreia a fost numit.

,,Nu vă pot spune dacă voi candida pentru şefia organizaţiei. Totul s-a derulat prea rapid, nu mă aşteptam la o astfel de funcţie şi principala mea preocupare este să vedem care este situaţia exactă în teritoriu şi cum putem să refacem organizaţiile„, a mai spus Badea.

Potrivit noului preşedinte al PMP Olt,organizaţia are în acest moment 23 de structuri locale şi 28 de consilieri locali. Dintre aceştia, doi ocupând funcţia de viceprimar.

La Comitetul Naţional desfăşurat astăzi a luat parte şi preşedintele executiv Valeriu Steriu, veint de la UNPR, cel care a semnat fuyiunea dintre cele două formaţiuni politice, dar nu şi prim-vicepreşedintele Ion Toma, un apropiat al lui Gabriel Oprea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet