„DN 18 este deja licitat şi acum suntem în faza în care aşteptăm contestaţiile. Au fost foarte multe firme care s-au înscris la licitaţie, circa 23 de firme. Dar am asigurarea că anul acesta se va începe a se lucra pe acest drum naţional. Şi se va începe din partea Maramureşului, de la Moisei. Cel mai probabil cred că vom afla câştigătorul în această săptămână”, a explicat prefectul Anton Rohian.

Acesta a mai adăugat că cealaltă porţiune de drum naţional 18 Sighet -Baia Mare este fără probleme în acest moment şi drumul va fi gata la finele acestui an. „Sper ca în toamna lui 2015 să facem recepţia la această lucrare. Avem toţi banii alocaţi, nu sunt probleme şi se lucrează deja”, a concluzionat Rohian.

Borşenii, sceptici

Locuitorii oraşului Borşa, cei care au şi ieşit în stradă la un moment vizavi de gropile care există pe acest drum şi nepăsarea autorităţilor, se declară sceptici în privinţa finalizării acestui proiect.

Primarul Sorin Timiş a declarat că la primărie oamenii vin şi întreabă dacă se mai face sau nu drumul, de fiecare dată răspunsul fiind acelaşi: răbdare.

„Ştiu că la începutul lunii martie au fost deschise ofertele. Trebuie să treacă 55 de zile apoi, pentru ca după Paşte să ştim clar care sunt câştigătorii. Noi sperăm ca prin mai sau iunie să se dea ordinul de începere al lucrărilor. Deşi, sincer vă spun, borşenii sunt sceptici că acest proiect va mai fi finalizat vreodată”, a menţionat primarul Sorin Timiş.

Pe surse

Pe surse am aflat că pe tronsonul de drum care face legătura între Moisei şi Iacobeni reabilitarea ar urma să o facă o firmă italiană, iar de drumul din Pasul Prislop se va ocupa o firmă din Cluj. Tot pe surse am aflat că Narcis Neaga este aşteptat la finele acestei săptămâni în Baia Mare pentru o serie de discuţii pe proiectele de infrastructură ale judeţului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și