El a confirmat că Elena Udrea a fost adusă vineri la DNA pentru a i se comunica instituirea sechestrului asigurător.

"Este vorba de o sumă de câteva milioane lei. (...) Nu vă pot da detalii în acest sens, dar e vorba de bunuri imobile și mobile. (...) Este o sumă pe care au calculat-o procurorii ca presupus prejudiciu în acest dosar. E o sumă de mai multe milioane lei. (...) S-a pus sechestru pe o sumă de imobile, clar identificate, și pe niște părți sociale ale unor societăți. (...) Îmi pare rău nu vă pot da detalii, dar sunt mai multe terenuri și, așa cum am spus, câteva părți sociale ale unor societăți comerciale", a afirmat avocatul la ieșire din sediul DNA.

Referitor la posibilitatea punerii sechestrului pe terenul de la Nana, Striblea a spus că nu știe și că nu a identificat cuvântul "Nana" în acest proces-verbal de aducere la cunoștință a sechestrului.

Despre punerea unui sechestru extins și dacă se acoperă prejudiciul cu ceea ce deține în prezent Elena Udrea, apărătorul acesteia a subliniat: "Nu am făcut calcule dacă acoperă sau nu. Este clar că doar am fost încunoștințați despre instituirea acestui sechestru. Procurorii au libertate să stabilească așa ceva și au obligația în același timp să ne aducă la cunoștință".

Marius Striblea a menționat că Elena Udrea se aștepta la instituirea acestei măsuri și a infirmat că ea ar fi dat vineri declarații sau că ar fi avut loc o confruntare între inculpați.

Elena Udrea a fost adusă vineri din arestul Poliției Capitalei la sediul DNA, în timp ce Ion Ariton, cercetat sub control judiciar, a fost citat să se prezinte.

Ulterior, la DNA a fost adus tot din arest și Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și