Potrivit acestuia România se situează pe locul 25 din 30 de țări din Europa în ceea ce privește tratarea cazurilor de hepatită C.

"23.341 de persoane au beneficiat în ultimii ani de tratament din cei 500.000 câți ar fi avut nevoie", a precizat Voiculescu, citând un raport al Comisiei Europene privind situația cazurilor de hepatită B și C din România.

Reprezentantul ARSF a spus că în țară mai există două milioane de persoane infectate cu virus B și C, dintre care 500.000 au nevoie de tratament.

"Prevenția și diagnosticarea precoce sunt esențiale în ceea ce privește hepatitele B și C. Populația trebuie să conștientizeze faptul că hepatitele sunt probleme de sănătate publică iar depistarea din timp înseamnă o mai bună complianță la tratament, dar și prevenirea contaminării altor persoane", a subliniat Voiculescu.

El a susținut că deficitul cel mai mare în România în domeniul acestor afecțiuni este screeningul populației pentru hepatitele B și C.

Totodată, el a evidențiat necesitatea introducerii cât mai curând a triplei terapii, foarte eficientă în zona Balcanilor. "Nicăieri în lume nu este mai potrivită triterapia decât în Balcani", a arătat președintele ARSF.

Voiculescu a menționat că din grupa de risc de contaminare cu virusul C fac parte cadrele medicale care lucrează cu bolnavii cu hepatite C, cei care se droghează, persoanele din penitenciare sau cazărmi.

Potrivit reprezentantului ARSF, prevalența cea mai mare pentru hepatita B și C, care ajunge la 8-9% din populație, se regăsește în Caracal, Corabia, Tulcea, Constanța.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet