Poliţiştii care s-au deplasat la locul indicat au depistat o autospecializată încărcată cu material lemnos, de esenţă fag, fasonat în butuci. De asemenea, a fost identificat conducătorul vehiculului, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Băiuţ.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că transportul de material lemnos nu este legal. În consecinţă, poliţiştii au dispus confiscarea lemnului, 10 mc, şi transportarea şi predarea lui în custodie Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.

Totodată, poliţiştii au constatat că autospecializata avea inspecţia tehnică periodică expirată, nu avea încheiată asigurare de răspundere civilă auto iar noul proprietar nu a transcris vehiculul în termenul prevăzut de lege de la data cumpărării, astfel că a fost sancţionat contravenţional pentru fiecare faptă.

Mai mult, după aproximativ o oră, conducătorul auto a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire primar emis ulterior controlului efectuat de poliţişti de către un pădurar din cadrul unui ocol silvic din judeţul Satu Mare.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet