Deschiderea discretă de duminică a biroului din capitala Makhachkala vine după o tentativă nereușită în luna februarie, când managerul regional de campanie de atunci a fost agresat la câteva ore după ce echipa lui Navalnîi și-a anunțat intenția.

„Ieri am deschis un sediu în Makhachkala, iar astăzi coordonatorul nostru, Eduard Atayev, a dispărut”, se spune în postare, potrivit The Moscow Times.

Un observator al alegerilor regionale a spus că și asistentul lui Atayev, Murad Manapov, a dispărut fără urmă după ce a aplecat de acasă.

Poliția locală spune că cei doi bărbați nu au fost reținuti sau arestați, potrivit declarațiilor făcute de Ruslan Ablyakimov, fostul manager de campanie atacat în februarie și care între timp a fugit din Dagestan.

Biroul lui Navalnîi din regiunea cu populație majoritar musulmană face parte dintr-un plan de extindere care include înființarea a 37 de birouri înaintea alegerilor parlamentare din această toamnă, echipa lui sperând să blocheze supermajoritatea partidului pro-Kremlin.

„Capitala Daghestanului este cel mai mare oraș rusesc în care nu am avut niciodată un sediu”, a spus luna trecută Leonid Volkov, principalul colaborator al lui Navalnîi, care a fugit din Rusia în 2019, când autoritățile au deschis o anchetă penală.

„Știu că se așteaptă cu nerăbdare deschiderea unui sediu acolo”, a mai spus acesta.

Navalnîi execută acum o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru acuzații vechi de fraudă într-o colonie penală care a fost descrisă drept una dintre cele mai dure din Rusia.

El a fost încarcerat la întoarcerea în Rusia din Germania, unde a primit îngrijiri medicale timp de mai multe luni după o otrăvire care aproape i-a fost fatală.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a intrat în greva foamei pe 31 martie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet