Condamnări la închisoare cu executare pentru agresorii jandarmeriței de la mitingul Diasporei din 10 august 2018.

Potrivit deciziei de joi a instanței, Ionuț-Liviu Cojoacă a primit o pedeapsă de doi ani și nouă luni de închisoare cu executare, iar Daniel Dumitru a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare.

Alți cinci inculpați în acest dosar au primit pedepse la închisoare cu suspendare, mai notează sursa citată. Asta după ce, Judecătoria Sectorului 1 pronunțase doar pedepse cu suspendare pentru cei șapte indivizi care au agresat-o pe jandarmeriță.

În urma agresiunilor suferite la mitingul din 10 august 2018, Ștefania Nistor a suferit leziuni minore pe toata suprafața corporală, după cum reiese din documentele medicale, unde se precizează și că echipamentul purtat de tânără a atenuat loviturile primite.

Ștefania Nistor a fost prinsă în mulțime împreună cu un coleg și a fost lovită de mai mulți protestatari pe 10 august 2018. Ulterior, alţi protestatari au intervenit şi i-au apărat pe cei doi jandarmi.

Dosarul privind violențele comise de jandarmi, plimbat între instanțe

Cât despre dosarul privind violențele comise de jandarmi la adresa menifestanților din Piața Victoriei, acesta a fost clasat în vara anului trecut, după care fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat soluția de clasare dată de procurorul DIICOT Doru Stoica

Hosu a dispus redeschiderea Dosarului 10 august şi reînceperea urmăririi penale în cazul foştilor şefi ai Jandarmeriei.

Principalul argument a fost că aceștia refuzaseră să dea declaraţii când au fost chemaţi la Parchetul Militar. Totodată, nicio persoană vătămată şi niciun martor nu au fost citaţi la DIICOT, cu excepţia unor oficiali. În plus, nu au fost solicitate mai multe probe de natură tehnică, în condiţiile în care o parte din înregistrările video din dosar nu au putut fi accesata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet