Poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag au acţionat ieri pe raza de competenţă pentru verificarea transporturilor de material lemnos.

Astfel, la ora 05.00, pe DJ 109F a fost oprit un tractor agricol care transporta lemn de foc de esenţă fag pentru care şoferul nu deţinea aviz de însoţire.

Întrucât cel de la volan nu avea asupra sa niciun document de identitate, a fost condus la sediul poliţiei unde a fost identificat în persoana unui bărbat de 33 de ani din satul Breb. El a fost sancţionat contravenţional iar lemnul a fost confiscat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele său a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiuni de conducere fără permis.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au depistat un alt bărbat din Breb care transporta cu un tractor lemn pentru care nu a putut prezenta documentele legale. Şi în acest caz şoferul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă de 2 000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Activităţi similare au fost desfăşurate ieri şi de către poliţiştii Secţiei 4 Leordina. Aceştia au identificat în trafic, pe DN 18, o autoutilitară ce transporta lemn de esenţă molid. Şoferul, un bărbat în vârstă de 66 de ani, din comuna Bistra, a prezentat poliţiştilor un aviz a cărui valabilitate era expirată.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional iar lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Poieni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet