*Ieri, 30 septembrie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din România, un cetăţean din Polonia, în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Polonia.

Colegii noștri au solicitat bărbatului și permisul de conducere, iar acesta a spus că și l-a uitat casă, însă în urma unor verificări suplimentare s-a constatat că avea dreptul de a conduce suspendat de către autoritățile din Polonia.

Acum, cetățean din Polonia este cercetat pentru săvârşirirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărui drept a fost suspendat, continuându-și călătoria în calitate de pasager.

*Tot, ieri, în jurul orei 21.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în țară, un cetațean român de 31 de ani, domiciliat în București, conducând un autoturism înmatriculat în Germania. Bărbatul a prezentat pe lângă documentele de călătorie un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia care ridica suspiciuni cu privire la autenticitate.

Astfel, polițiștii de frontieră au constatat faptul că permisul de conducere este fals, întrucât nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză, s-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și