Corey Johnson și Dustin Higgs, ambii condamnați pentru crime, spun că pedeapsa ar fi crudă și neobișnuită din cauza naturii medicamentului utilizat pentru administrarea injecției letale, potrivit Reuters.

Medicamentul în cauză este pentobarbital, iar rezultatele autopsiei au arătat că persoanele care au fost executate cu acesta suferă adesea de edem pulmonar, care se produce când lichidul intră în plămâni în timp ce persoana este încă în stare de conștiență.

Senzația a fost descrisă ca fiind similară cu înecul sau sufocarea. Unii experți au avertizat că efectul ar putea fi mai puternic în cazul persoanelor care au suferit de Covid-19, așa cum sunt cei doi deținuți.

Avocații celor doi au solicitat acum judecătorului districtual Tanya Chutkan din Washington DC să aprobe suspendarea execuțiilor, pentru ca ei să se refacă.

Alternativ, reprezentanții lor au cerut administrarea în prealabil a unei doze de opioid sau analgezic, pentru a fi blocată durerea.

Cei doi au fost testați pozitiv în decembrie, iar avocații lor spun că amândoi au leziuni pulmonare provocate de coronavirus.

Higgs a fost condamnat la moarte pentru că a participat la răpirea și uciderea a trei femei în Maryland, în 1996.

Johnson a fost condamnat pentru că a omorât șapte persoane în Virginia, în 1992.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și