Conform foii de parcurs pentru încheierea fuziunii dintre PNL și PD-L, la conducerea fiecărui județ va rămâne doar un singur lider, noțiunea de co-președinte urmând să dispară. Astfel, la nivelul fiecărui județ, se poartă un război mut între aripa vechiului PNL și cea a fostului PD-L.

În județul Maramureș această luptă se duce între inculpatul Ovidiu Nemeș și urmăritul penal Mircea Man.

De curând s-a votat în Parlament legea pensiilor speciale, atât pentru parlamentari cât și pentru aleșii locali. Aceștia urmează să primească, pe lângă pensia obișnuită, și o pensie specială cuprinsă între 1.600 lei și 4.000 lei, în funcție de numărul de mandate onorate în slujba poporului.

Câțiva deputați din Maramureș nu doar că au votat favorabil această lege, care sfidează bunul simț și pe cetățenii simpli, dar, culmea, se află și printre autorii acesteia:

• Deputat PSD – Florin Tătaru
• Deputat UNPR – Nuţu Fonta
• Deputat UDMR – Bónis István
• Deputat PNL – Mircea Man, Radu Zlati (originar din Sighet, deputat de Gherla) - sursa cotidianul.ro (http://www.cotidianul.ro/cati-bani-in-plus-la-pensie-vor-avea-basescu-oprisan-dragnea-sau-iohannis-273452).

Faptul că Mircea Man se află printre autorii legii pensiilor speciale pentru aleșii locali a constituit o foarte bună oportunitate pentru Ovidiu Nemeș să îi dea în gură, la figurat vorbind, lui Mircea Man. Edilul de Sighet s-a poziționat contra votării acestei legi de către Parlamentul României, arătându-se indignat. Oficina Maramedia.ro titra ieri următoarele: „Co-președintele PNL Maramureș, Ovidiu Nemeș, a reacționat vehement împotriva acestui gest (votarea legii pensiilor speciale pentru aleșii locali - n.r.) considerat unul de sinucidere politică în fața electoratului care a cerut schimbarea clasei politice în stradă”.

Indirect, prin această poziționare, Ovidiu Nemeș se distanțează de colegul său, co-președinte de partid al PNL Maramureș. În numele „interesului public”, Ovidiu Nemeș preia oarecum punctul de vedere al șefei sale de partid, Alina Gorghiu, în speranța că se va apropia de aceasta și că va scăpa de prevederile noului statut PNL, conform căruia Ovidiu Nemeș nu ar mai putea candida pentru nicio funcție de ales în numele PNL, din cauză că a fost trimis în judecată.

Gurile rele din oraș spun că oricum pe Ovidiu Nemeș nu îl încălzește legea pensiilor speciale pentru primari pentru că și-ar fi făcut plinul în ultimii de ani de politică, suficient cât pentru zece vieți de acum încolo.

Pe de altă parte, Mircea Man a avut tot interesul pentru trecerea acestei, acesta urmând să fie beneficiar direct al acesteia, dânsul ocupând în trecut funcția de președinte al Consiliului județean Maramureș, actualmente fiind deputat în Parlamentul României.

Iată cum pe șefia unui partid istoric au pus mâna în județul Maramureș Lolek și Bolek, doi penali în luptă cu DNA-ul și cu Justiția.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet