Doi ofiţeri au fost înjunghiaţi şi sunt trataţi la spital, iar un bărbat a fost arestat sub suspiciunea că a agresat un agend de securitate în Leicester Square, a anunţat Poliţia Metropolitană într-un comunicat, fără a oferi detalii despre starea poliţiştilor. Bărbatul arestat a fost şi el spitalizat.

Atacul a avut loc în jurul orei 06:00 (05:00 GMT) şi intervine într-un moment în care în capitala britanică este desfăşurat un dispozitiv de securitate masiv înaintea funeraliilor de luni ale reginei Elisabeta a II-a.

Sute de lideri mondiali şi membri ai familiei regale sunt aşteptaţi să participe la această ceremonie, despre care noul şef al poliţiei londoneze, Mark Rowley, a declarat că va fi o "provocare uriaşă".

Mii de ofiţeri de poliţie au fost solicitaţi pentru funeraliile de stat. Marea Britanie a suferit mai multe atacuri în ultimii zece ani.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a calificat atacul drept "îngrozitor", reamintind riscurile asumate de ofiţerii de poliţie pentru a menţine siguranţa tuturor.

Atacul de vineri 'nu este tratat ca având legătură cu terorismul', a precizat poliţia metropolitană într-un comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și