Două rețineri în cazul morții bărbatului din Pitești, bruscat de polițiști

”Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”, a explicat medicul șef legist din Argeș, Dan Manu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit HotNews.ro.

O reacție în acest caz a venit și din partea premierului Florin Cîțu. Într-o conferință de presă susținută duminică, șeful Guvernului a spus că a cerut o anchetă rapidă în acest caz.

Întrebat dacă ar trebui ca Ministrul Internelor, Lucian Bode, să-și dea demisia de onoare sau dacă se gândește să-l revoce din funcție, premierul a răspuns: "Am avut o discuţie cu domnul Bode şi i-am cerut o anchetă foarte rapidă şi i-am spus că vinovaţii trebuie să răspundă. Deja înţeleg că se ocupă de situaţie. Nu am încă toate informaţiile în acest moment".

Tragedia a avut loc după ce un local din zona Autogării Sud din Pitești a fost cuprins de flăcări. Un bărbat de 63 de ani care se afla în incinta acestuia ar fi refuzat să iasă și ar fi fost scos cu forța de către polițiștii sosiți la fața locului.

Potrivit martorilor, agenţii l-ar fi bruscat pe bărbat, l-au trântit la pământ, iar un alt agent l-ar fi ținut imobilizat piciorul pe gât.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet