Pentru rromii din Târnăveni cerşătoria în Franţa este o afacere. Procurorii au găsit o reţea de traficanţi care ajungea din cartierele sărace până la biserică.

Reţeaua era condusă de un tânăr de 20 de ani, spun anchetatorii. Bărbatul le asigura bani de drum celor care voiau să plece la cerşit şi făcea înţelegeri cu ei pe perioade determinate, ca un angajator. Li se promiteau trei mese pe zi, cazare şi câte 500 de lei pe lună. Trebuia să-i dea în schimb capului reţelei toţi banii cîştigaţi pe stradă.

Aici interveneau cei doi preoţi, spun anchetatorii. Traficanţii de cerşători îşi duceau recruţii la biserică să jure. "Să nu furi din banii căpătaţi"! Era porunca pe care le-o dădeau preoţii Lupşa şi Pătrunjel din Târnăveni enoriaşilor.

Tânărul considerat capul reţelei de traficanţi şi două femei care organizau reţeaua de cerşători în Franţa au fost arestaţi. Cei doi preoţi suspectaţi că ţineau contabilitatea reţelei sunt anchetaţi.

Reprezentanţii bisericii au refuzat să comenteze situaţia de la Târnăveni. Aau anunţat însă că cei doi preoţi "traficanţi" au fost suspendaţi din slujirea preoţească de către Arhiepiscopia Alba.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și