Parchetul a anunţat că va înainta apel la această decizie, potrivit Agerpres.

În departamentul vizat, Haute-Saône, codul forestier autorizează culesul a maxim 5 kilograme de ciuperci de persoană, iar peste 10 kilograme recoltatul devine un delict.

Acuzaţii, în vârstă de 22 şi 60 de ani, nu au fost prezenţi la proces. Ei şi-au recunoscut vinovăţia de a fi condus culesul a 266 de kilograme de hribi în octombrie anul trecut în pădurea Corbenay, cu participarea a circa 40 de culegători români, plătiţi cu circa 3 euro pe kilogram.

„Au fost scoase cantităţi astronomice”, a subliniat Ministerul Public, reprezentat de Stephane Clement. Acesta a cerut trei luni de închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei doi cetăţeni români.

Cei doi bărbaţi judecaţi marţi au fost arestaţi în octombrie de jandarmerie, la fel ca alte peste zece persoane, şi un total de 400 de kilograme de ciuperci culese ilegal au fost confiscate într-o săptămână.

Ciupercile confiscate au fost distribuite unor asociaţii de caritate.

Dintre ceilalţi culegători arestaţi, şase vor trebui să plătească amenzi de 300 de euro în cadrul unei ordonanţe penale.

De asemenea, un proces judiciar pentru „trafic de fiinţe umane” este în continuare în curs pentru a-i condamna pe responsabilii acestei reţele ce „exploatează sărăcia tuturor acestor oameni”, a declarat pentru AFP procurorul Republicii la Vesoul, Emmanuel Dupic.

Francezii se plângeau în urmă cu câteva luni după ce mai mulți români și-ar fi instalat corturile la intrarea dintr-o pădure din estul Franței, unde culegeau ciuperci.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și