Romanul ranit in atentat este in stare stabila la un spital militar american, in timp ce pentru cel de-al doilea dat disparut sunt "sanse slabe" sa mai fie in viata. E posibil ca acesta sa fi fost lovit in plin de explozia camionului incarcat cu explozibil, ceea ce face dificila identificarea lui, au precizat sursele oficiale.

Un roman a fost ranit si un altul este dat disparut intr-un atac care a avut loc marti la Kabul, in Afganistan, a anuntat Ministerul roman de Externe, intr-un comunicat. Cei doi cetateni romani fac parte din personalul civil si sunt angajati pe baza de contract la o firma internationala ce deserveste o baza logistica din capitala afgana.

Din informatiile inca neconfirmate oficial, rezulta ca unul dintre cetatenii romani a fost ranit si se afla acum sub ingrijire medicala, iar cel de-al doilea este dat disparut. Misiunea diplomatica a Romaniei se afla in contact permanent cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara necesara, in baza competentelor legale, precizeaza MAE.

Un atac comis marti dimineata la Kabul impotriva unei companii straine de transport care colabora ISAF, forta NATO din Afganistan, a provocat moartea a cel putin sapte persoane, a anuntat politia din oras, relateaza AFP. "Patru paznici nepalezi, unul afgan si doi civili afgani", au fost ucisi in urma atacului, a declarat seful politiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, precizand ca toti atacatorii, respectiv aproximativ trei persoane, au fost ucisi.

Politia, a precizat, de asemenea, ca trei sau patru persoane au fost ranite. Potrivit primelor constatari, un camion plin cu explozibil a explodat in fata unei intrari a complexului industrial, creand un crater enorm. Un schimb de focuri a avut loc ulterior intre garzi si doi sau trei kamilaze, timp de aproximativ 40 de minute, a explicat seful politiei. Numeroase companii straine lucreaza cu misiunea ISAF a NATO in Afganistan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și