Potrivit rezultatelor alegerilor primare, omul de afaceri în vârstă de 70 de ani a primit sprijinul majorității (1.237) delegaților pentru a obține învestitura.

El va accepta oficial numirea sa joi seară la închiderea convenției republicane.
Fiul său, Donald J. Trump Jr. — este cel care a anunțat sprijinul a 89 de delegați din statul New York de unde provine magnatul imobiliar, plasându-și tatăl deasupra numărului de 1.237 de delegați necesari oficial pentru a fi numit candidatul prezidențial al partidului, notează DPA.

Trump a ajuns la numărul necesar de delegați chiar dacă unii au încercat să perturbe procedura cu o zi înainte și au rămas nemulțumiți de ascensiunea politică a acestui "outsider".

Atunci când Trump și-a anunțat candidatura în urmă cu mai mult de un an, el a fost văzut ca un câștigător puțin probabil printre alți 17 candidați, politicieni cu experiență și stele ale partidului în ascensiune. Cu toate acestea, el a devenit rapid din ce în ce mai popular și toți adversarii săi s-au retras din cursă, mai notează DPA.

Trump este de așteptat să se confrunte cu candidatul democrat prezumtiv Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie. Democrații își vor
desemna candidatul la o convenție a partidului la Philadelphia săptămâna viitoare.

"Felicitări tată, te iubim", a spus Don Jr., înconjurat de frații și surorile sale, notează France Presse.

"Este uimitor. Este ireal. El a fost un outsider absolut și a reușit. Sunt atât de mândră de el", a reacționat la CNN fiica sa Ivanka.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet