Cu mult timp inainte sa devina candidat la presedintie, Donald Trump era cel mai cunoscut si mai pitoresc miliardar al Americii.

Dar, odata intrat in cursa pentru Casa Alba, Trump predica nationalismul, incurajeaza islamofobia, ataca institutiile democratice si insinueaza ca globalizarea este rezultatul unei conspiratii internationale.
Iunie 2015: "Candidez oficial la presedintia SUA si... impreuna vom restaura maretia Americii!
"Trece-mi numele mai mare pe carte", ii cerea Trump editorului in urma cu 30 de ani, cand a publicat " Trump: Arta afacerilor". Tipic pentru un personaj caruia apropiatii si psihologii ii diagnosticheaza un ego colosal.
Michael D Antonio, autorul biografiei "Never enough": "Ceea ce m-a izbit a fost sa observ cat e de narcisist si cum imaginea lui publica nu difera prea mult de adevaratul Trump."

De zeci de ani, isi incepe ziua citind tot ce a scris presa in ultimele 24 de ore despre el. "Donald crede ca este un tip nemaipomenit si cine nu recunoaste asta e un ratat", rezuma un biograf.
S-a erijat in campionul milioanelor de americani care se considera ignorati de elitele conducatoare de la Washington, frustrati de stagnarea economica, de concurenta imigrantilor pe piata muncii, de disparitia unor industrii, inlocuite de importurile din China, si al celor satui de corectitudinea politica.
Michael Moore, regizor documentare: "Trump a inteles foarte abil cum sa-i atinga pe cei care simt ca li s-a terminat norocul, oameni care faceau parte din casa de mijloc si acum au pierdut asta. EI il vad pe Trump ca pe un cocktail Molotov uman!"
Este al patrulea nascut al unui magnat al imobiliarelor, Fred Trump. .

La 13 ani a fost expediat la o scoala militara, dupa ce incepuse sa faca nebunii la cursuri. Departe de a-l fi strivit, instructia l-a facut ceea ce este astazi.
A speculat nenumaratele ocazii de a se intrece cu ceilalti cadeti la orice, de la netezirea patului si lustruirea bocancilor pana la inaintarea in grad.
Pentru Trump totul e o competitie, mai cu seama in afaceri: "N-am suferit nicicand un esec, pentru ca am stiut sa transform esecurile in victorii".
Asa ca s-a lansat in afaceri cu un million de dolari, imprumutati de tatal lui, iar in 1971 a preluat controlul companiei. A schimbat orientarea afacerii de la blocuri de apartamente in Brooklyn si Queens catre proiecte grandioase in Manhattan.

Emblematic este Trump Tower, de 68 de etaje, situat pe Fifth Avenue, langa legendarul magazin de bijuterii Tiffany. S-a extins si catre hoteluri si casino-uri, o nisa care i-a adus insa si pierderi.
Potrivit diverselor estimari, averea lui reala se situeaza intre un miliard si 3,7 miliarde de dolari. Trump insa insista ca valoreaza in realitate 10 miliarde.
TRUMP: "Eu nu am nevoie de bani! Sunt putred de bogat!"
Nu e de mirare ca s-a casatorit de 3 ori. Prima si cea mai cunoscuta sotie a fost atleta si fotomodelul de origine ceha Ivana Zelnickova. Au avut 3 copii, Donald Jr, Ivanka si Eric, in prezent foarte implicati in conducerea companiei.

In 1993, dupa o foarte mediatizata aventura extraconjugala, o lua de nevasta pe actrita Marla Maples, care i-a daruit o fiica, pe Tifanny.
Trump: "Am o viata nemaipomenita, afacerile merg grozav, am o iubita frumoasa, o sotie frumoasa, toate sunt grozave. Viata e o cutie cu bomboane de ciocolata!"
Actuala sotie este fostul fotomodel sloven Melania Knauss. Au impreuna un fiu, pe Barron.
In lumea lui Trump, totul e …cel mai ce, pentru simplul motiv ca tot ce atinge el se transforma in aur. In vocabularul lui revin frapant adjectivele bombastice.
Se considera irezistibil, iar femeile pe care ii pica ochii ar trebui sa se socoteasca norocoase.

Trump poarta costumele cusute de mana ale casei italiene Brioni, dar nu incearca sa treaca drept un rafinat. Asculta Paul Anka, Tony Benneett, filmele lui preferate sunt cele cu Van Damme. Nu poate fi acuzat de subtilitate ori snobism.
Nu are simtul ironiei si nici aplecare catre introspectie.
Michael D Antonio, autorul biografiei "Never enough": "Chiar mi-a spus ca nu-i place sa se gandeasca prea mult la el insusi pentru ca se teme ca, daca isi examineaza viata si se gandeste la ce a facut, nu-i va placea concluzia la care o sa ajunga.".

Sub lozinca "Sa restauram maretia Americii!", Trump a dus o campanie presarata de controverse, bazata pe promisiunea ca va intari economia tarii, va construi un zid la granita cu Mexicul si va interzice temporar imigratia musulmanilor.

Trump: "Voi fi cel mai grozav presedinte lasat de Dumnezeu pe pamant!"


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet