Clasa politică americană a reacţionat imediat şi a condamnat cu fermitate, duminică, sugestia lui Donald Trump de a renunţa la Constituţia SUA, relatează "Le Figaro", citat de News.ro.

Fostul preşedinte a scris pe reţeaua sa Truth Social, că o fraudă de acest tip şi de o această amploare permite abrogarea tuturor normelor, reglementărilor şi articolelor, inclusiv a Constituţiei.

"O fraudă masivă de acest tip şi amploare permite încetarea tuturor regulilor, reglementărilor şi articolelor, chiar şi a celor care se găsesc în Constituţie", a scris Trump, acuzând totodată industria "Big Tech" că lucrează îndeaproape cu democraţii. "Marii noştri Părinţi Fondatori nu au vrut şi nu ar fi tolerat alegeri false şi frauduloase!" - a adăugat el.

Comentariile lui Trump, taxate de democrați
Casa Albă a condamnat imediat comentariile. "Constituţia americană este un document sacrosanct care garantează de 200 de ani că libertatea şi statul de drept prevalează în ţara noastră", a declarat sâmbătă Andrew Bates, purtător de cuvânt al Casei Albe, într-un comunicat. "Atacarea Constituţiei şi a tot ceea ce reprezintă ea este o anatemă pentru sufletul ţării noastre şi trebuie condamnată de toată lumea", a spus el. "Nu putem iubi America doar atunci când câştigăm", a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Duminică, politicieni din ambele partide s-au arătat contrariaţi de comentariile fostului preşedinte, care a anunţat recent că intenţionează să candideze din nou la preşedinţie în 2024.

"Săptămâna trecută a luat cina cu antisemiţi. Acum cere sfârşitul democraţiei constituţionale în America", a scris pe Twitter liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, referindu-se la o cină la casa lui Trump din Florida la care a participat Nick Fuentes, un cunoscut adept al supremaţiei albilor şi negaţionist al Holocaustului. Donald Trump "a scăpat de sub control şi este un pericol pentru democraţia noastră. Toată lumea trebuie să condamne acest atac la adresa democraţiei noastre", a adăugat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și