"Vom lucra foarte puternic pentru (ca un asemenea acord) să fie finalizat rapid și corespunzător. Bun pentru ambele părți", a subliniat Trump.

Aceste cuvinte contrastează cu cele ale predecesorului său, Barack Obama, care anunțase că Regatul Unit s-ar găsi la capătul cozii de așteptare pentru încheierea de acorduri comerciale cu SUA dacă ar părăsi vreodată UE.

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat că o va întâlni "foarte rapid" după preluarea mandatului prezidențial pe șefa guvernului britanic, Theresa May.

El a dezvăluit că aceasta i-a scris pentru a-i cere o întâlnire și i-a trimis drept cadou o copie a discursului lui Winston Churchill către poporul american după atacul japonez contra Pearl Harbour.

În timpul interviului de o oră de la Trump Tower, președintele ales a declarat că iubește Regatul Unit, amintind că mama sa era originară din Scoția, conform Times.

Donald Trump a apreciat de asemenea că "alte țări vor părăsi" UE, urmând exemplul Londrei, din cauza crizei migrației.

"Cred cu adevărat că dacă ele (țările UE) nu ar fi fost obligate să preia toți refugiații, cu toate problemele care decurg, nu ar fi fost Brexit", a spus Trump.

"Popoarele, oamenii, își doresc propria lor identitate și Regatul Unit a dorit propria sa identitate", a mai considerat el, pentru a explica votul în favoarea Brexitului.

Britanicii au votat, pe 23 iunie anul trecut, pentru ieșirea din UE și trebuie să declanșeze procesul până la sfârșitul lunii martie.

Theresa May își va expune marți viziunea cu privire la viitoarele relații cu Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet