Era de a╚Öteptat ca vizita de stat a lui Trump s─â aib─â loc ├«n acest an, dup─â ce ╚Öefa executivului britanic, Theresa May, l-a invitat pe liderul de la Casa Alb─â ├«n Marea Britanie cu prilejul primei lor ├«nt├ólniri, care a avut loc ├«n ianuarie la Washington. ├Äns─â oficialit─â╚Ťi guvernamentale au men╚Ťionat ├«n mod repetat c─â nu a fost stabilit─â nicio dat─â pentru efectuarea respectivei vizite.

├Än ciuda asigur─ârilor oferite, printre al╚Ťii, de ╚Öeful diploma╚Ťiei britanice, Boris Johnson, c─â vizita va avea loc, au existat ╚Öi numeroase personalit─â╚Ťi care s-au opus sosirii lui Trump ├«n Marea Britanie. Unul dintre cei mai vocali critici a fost primarul Londrei, Sadiq Khan, care a cerut anularea vizitei de stat ├«n regat a liderului american.

Totodat─â, perspectiva unei vizite de stat, cu fast deosebit, a lui Donald Trump i-a iritat pe numero╚Öi britanici. O peti╚Ťie online a str├óns la ├«nceputul lunii iunie aproape 1,8 milioane de semn─âturi de persoane care cereau ca deplasarea s─â fie adus─â la rangul unei vizite simple, pentru a evita punerea ├«ntr-o situa╚Ťie jenant─â a Reginei ├«n timpul unei ├«ntrevederi protocolare cu pre╚Öedintele american.

Citește și

loading...