Dosarele conțin câteva radiografii ale feței vedetei și rapoarte medicale cu detalii despre operațiile pe care le-a făcut.

"Zvonurile despre operațiile de chirurgie estetică suferite de Marilyn Monroe continuă să fascineze publicul" și rămân înconjurate de "mister", arată Julien`s într-un comunicat.

Dosarele "aduc clarificări asupra procedurilor și dau noi amănunte despre operațiile care trebuia să o transforme (pe Marilyn Monroe) într-o perioadă în care chirurgia estetică nu era o practică obișnuită", adaugă casa de licitații.

În dosare se arată că Marilyn Monroe și-a modificat bărbia și extremitatea nasului în 1950, când avea 24 de ani, dar și că a avut o sarcină extrauterină, în 1957, la New York. Ultimul raport este datat 7 iunie 1962, cu două luni înainte de moartea actriței. Este vorba despre o căzătură acasă, în urma căreia i s-a umflat și fracturat ușor nasul.

Licitația va avea loc pe 10 noiembrie, în cadrul unei vânzări de obiecte personale și amintiri rămase de la staruri hollywoodiene, încheie AFP.

Citește și