Aceștia au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea unor infracțiuni de: dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual, complicitate la fals informatic, informează Direcția Națională Anticorupție.

"În acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate până în prezent, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În toamna anului 2021, 34 dintre inculpați ar fi remis unui intermediar (care și el a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție) câte 250 de euro, în schimbul obținerii unor adeverințe de vaccinare și implicit certificate digitale europene Covid, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.

Mai departe, în scopul menționat mai sus, din banii respectivi primiți de la cei 34 de inculpați, intermediarul ar fi remis inculpatei Hoblea Daniela-Ioana, la data faptelor asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, câte 150 euro/persoană, în total 5.100 euro, restul păstrându-i pentru sine.

Cei 35 de inculpați au declarat expres, în prezența apărătorilor aleși, că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora – între 1 (un an) și 3 (trei) ani cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea unor drepturi.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Satu Mare", se arată într-un comunicat emis de DNA.

Procurorii anticorupție desfășoară în continuare cercetări față de un număr de șapte inculpați aflați sub control judiciar și față de 90 de suspecți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și