Pe final de 2019 s-a reușit achiziționarea de echipamente profesionale care vor sprijini activitatea salvamontiștilor în patrulările preventive, dar și în cazul intervențiilor și situațiilor medicale deosebite.

„Dintre materialele medicale achiziționate amintim cinci defibrilatoare automate complexe, atele și saltele vacumatice, tărgi de tipul lopată și carbon, dar și KED-uri, dispozitive medicale care deservesc extracției din locuri greu accesibile. De asemenea, procesul de achiziție a mai vizat și dotarea cu o serie de produse necesare activității curente a serviciului”, arată Consiliul Județean Maramureș.

Managerul-interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, Dan Benga, a arătat că noile achiziții vor face posibilă desfășurarea activității serviciului la cele mai înalte standarde.

„Astfel de inițiative nu doar că ne ușurează munca, dar ne vor și face posibile reușitele în viitoarele intervenții, salvatorii montani fiind mereu prezenți pentru siguranța tuturor celor care le solicită ajutorul”, a declarat Dan Benga, manager interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și