Primarul celei mai mari comunități rurale din județul Maramureș, Ștefan Oancea, a declarat că se impunea crearea unui astfel de serviciu la nivelul Poienilor de sub Munte din cauza faptului că localnicii trebuiau să parcurgă 32 km până la Vișeu de Sus pentru a-și face buletinul. Ori, susține primarul, prin crearea acestui serviciu la nivel local, oamenii nu mai cheltuie bani cu drumul, nu mai au de pierdut o zi de lucru ș.a.m.d.

„Până acum, locuitorii din Poienile de sub Munte trebuiau să parcurgă 32 km până la Vișeu de Sus ca să își facă buletinul. Omul avea de cheltuit bani cu drumul, pierdea o zi întreagă. Dacă trebuia să mai aducă niște acte, alți bani, altă zi pierdută, ori așa am rezolvat problema. Vreau să vă spun că în două săptămâni de când funcționăm am depășit numărul de 200 cărți de identitate emise. Au fost și cei care au venit acasă din străinătate, avem tinerii care împlinesc 18 ani”, a arătat Ștefan Oancea.

El a mai arătat că ar fi util pentru toată lumea ca tipărirea acelor buletine să se facă în Poienile de sub Munte, nu în Baia Mare, ca acum. La Giulești, primarul Gheorghe Bedeoan a arătat că serviciul local de evidență a persoanei funcționează din data de 6 august și, până în prezent, au fost aduse din Baia Mare vreo 50 de cărți de identitate.

Necesitatea creării unui astfel de serviciu, susține primarul, este legată de distanța pe care o aveau de parcurs oamenii până la Sighetu Marmației, mai ales că, de multe ori, vorbim de persoane în vârstă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și