Primul proiect de hotărâre a trecut la vot în unanimitate în scurt timp, cel de-al doilea fiind supus unor dezbateri în Consiliul local punct cu punct.

Direcția venituri din cadrul Primăriei Sighet a raportat încasări suplimentare la bugetul local, peste cele estimate, în sumă de 708.000 lei. Încasări excedentare au avut Spitalul municipal Sighet și Muzeul Maramureșean, bani care au fost redirecționați tot în cadrul respectivelor instituții. Pentru Spital s-au majorat cheltuielile de personal cu suma de 951 mii lei și cele pentru bunuri și servicii cu suma de 801 mii lei. Muzeul a beneficiat de suplimentarea sumei pentru achiziții de bunuri și servicii cu 108,4 mii lei și s-a alocat suma de 29 mii lei pentru achiziționarea unui autoturism.

Din bugetul municipiului au mai plecat sumele de 47,96 mii lei către Școala generală Nr. 5, respectiv 160,52 mii lei către Școala gimnazială Nr. 2. Aceste sume reprezintă contravaloarea unor lucrări efectuate în cursul anului 2008 și angajate de către fostul Centru de execuție bugetară, lucrări neachitate la acea dată. Firma SCM Prestarea a refacturat lucrările către aceste școli în luna noiembrie a anului 2014, după care a acționat în judecată aceste școli pentru recuperarea debitelor respective, obținând în Instanță câștig de cauză.

În acest caz, cel mai probabil, că se vor pronunța autoritățile competente, Consiliul local Sighet aprobând astăzi la plată contravaloarea facturilor către SCM Prestarea, însă nu și a penalităților de întârziere, destul de însemnate (sume aproape egale cu debitul principal).

În rectificarea bugetară s-au mai bugetat diverse proiecte de interes local, finanțarea studiului de fezabilitate și cumpărare tern la intersecția străzilor Dragoș-Vodă cu Al. Ivasuc în vederea construirii unui sens giratoriu care să fluidizeze traficul rutier, a mai multor SF și altor documentații pentru parcarea supraterană situată pe Str. Gh. Șincai, construirea unui WC public în zona de centru a municipiului, realizarea încălzirii centrale și diverse reparații la fosta școală nr. 4 (viitoarea locație a Bibliotecii municipale), reabilitarea străzilor Avram Iancu și Mihai Viteazu.

Liceul tehnologic „Forestier” a beneficiat de suma de 138 mii lei pentru securitate la incendiu și supraveghere video iar la Muzeul Maramureșean s-au finanțat lucrările de proiectare și construcție montaj a 1,1 km de țeavă subterană și a 10 hidranți în zona „Muzeului Satului”.

La firma Urbana s-a luat decizia în CL de achiziționare a unui utilaj de tip UNIMOG pentru deszăpezire și s-a renunțat la achiziționarea unei autobasculante și a unui compactor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet