Wanda-Florentina Motoroiu, câștigătoarea premiului special, va reprezenta România la concursul internațional "Podul limbii chineze", care se va desfășura în iulie, în orașul Changsha, capitala provinciei Hunan. Și câștigătoarea premiului I la etapa regională va merge în China. Toate cheltuielile legate de transportul în China, cazare și masă sunt asigurate de Sediul General al Institutelor Confucius.

Potrivit organizatorilor concursului, anul acesta s-au înscris 20 de tineri care studiază limba chineză, iar tema a fost "Visul meu chinezesc".

PUBLICITATEConcursul internațional de cunoștințe de limba chineză "Podul limbii chineze" pentru studenți este un concurs de nivel internațional, organizat de Hanban, și se care desfășoară anual, începând din 2002. Este alcătuit din două etape — etapa regională, care se desfășoară în afara Chinei, și etapa finală — în China. Până în prezent, aproape 400.000 de studenți din peste 90 de țări ale lumii au participat la acest concurs. Dintre aceștia, peste 1.300 au fost aleși să participe la repetiții și la faza finală, în China. Acest concurs este considerat o "olimpiadă a limbii chineze".

"Podul limbii chineze"cuprinde patru probe: examinarea scrisă, discurs, proba de întrebări și răspunsuri și proba de aptitudini artistice (fiecare candidat poate să își dovedească aptitudinile artistice în următoarele sfere: cântec, dans, compoziție muzicală, acrobație, caligrafie, pictură, decupaje de hârtie, arte marțiale).

Biroul de Învățământ al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România și Institutul Confucius din cadrul Universității din București s-au ocupat de organizarea celei de-a paisprezecea ediții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și