Ieri, 17 aprilie, Poliţia Baia Mare a fost sesizată despre înregistrarea a două tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. La interval de câteva ore, două femei din municipiul Baia Mare au fost apelate telefonic de persoane necunoscute care s-au prezentat a fi medici şi care au relatat că rudele acestora au fost rănite grav în evenimente rutiere.

În primul caz, femeii apelate i s-a solicitat suma de 40.000 de lei necesari transportului nepoatei sale la un spital din Bucureşti pentru a fi supusă unor intervenţii chirurgicale urgente. În cel de-al doilea caz, doamna apelată ar fi trebuit să remită suma de 7000 de euro pentru aceeaşi poveste inventată pe numele nurorii ei.

Din fericire, ambele persoane apelate au verificat informaţiile prezentate de „aşa-zişii medici” şi au aflat astfel că acestea nu sunt reale. Ele au alertat poliţia care, în prezent, efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor necunoscute şi cercetarea lor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și