Deşi poliţiştii nu au exclus ca o eroare umană să fi dus la acest accident, se pare că principala cauză ar fi bitumul turnat peste noapte şi care aproape a acoperit şinele de tramvai. Astfel, în momentul accidentului, când un tramvai se afla în staţie, cel de-al doilea nu a putut frâna şi s-a ciocnit de prima garnitură.

Angajaţi ai RATB sunt la faţa locului şi au început să cureţe bitumul de pe şine pentru a nu se repeta incidentul.

"În jurul orei 6.10, la intrarea în staţia Calea Dorobanţi, din zona Ştefan Cel Mare, pe sensul spre Pasajul Victoria, un tramvai de pe linia 46 a intrat coliziune cu un tramvai de pe linia 1, care era oprit în staţie. A fost un impact uşor. Vatmanul tramvaiului 46 nu a fost rănit, însă şase călători din tramvaiul 1 au fost rănite. Poliţia cercetează cazul, iar RATB a demarat o anchetă internă ca să verifice ce s-a întâmplat şi nu exclude nicio variantă. În prezent, circulaţia în zonă s-a deblocat şi tramvaiele circulă în ambele sensuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Constantin Tobescu.

Cinci dintre victime au fost transportate la Spitalul Floreasca şi alte două la Elias.

Anchetă internă la RATB

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a demarat o anchetă internă pentru a stabili cauzele care au condus la producerea accidentului din zona Dorobanţi, în care au fost implicate două tramvaie de pe liniile 46 şi, respectiv, 1, şi va colabora cu Poliţia pentru a rezolva cât mai repede cazul, a declarat, pentru Agerpres, Constantin Tobescu, purtător de cuvânt al RATB.

Potrivit sursei citate, din primele informaţii, şase persoane au fost rănite, însă reprezentanţii RATB care anchetează cazul au anunţat ulterior că numărul celor care necesită îngrijiri medicale ar putea fi mai mare.

În momentul de faţă, circulaţia s-a reluat pe un singur sens, spre Bucur Obor, începând cu ora 7.10, circulaţia în sensul spre Pasajul Victoria fiind în continuare blocată.

„Deşi am fost informaţi, iniţial, de la faţa locului că circulaţia a fost reluată în ambele sensuri, deocamdată se circulă, de la 7.10, doar în sensul spre Bucur Obor. Circulaţia este în continuare blocată spre Pasajul Victoria. RATB monitorizează circulaţia în zonă, unde circulă autobuzele liniei 182 şi, în cazul în care vor fi solicitări, va fi suplimentat numărul autobuzelor pentru preluarea călătorilor”, a explicat Tobescu, precizând că tramvaiele nu au avut avarii majore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și