"Poate circa două treimi s-au retras acum și, bineînțeles, salutăm acest lucru", a declarat Anders Fogh Rasmussen în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Vilnius, împreună cu președinta lituaniană Dalia Grybauskaite, pe marginea sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO.

"Totuși, există încă un număr semnificativ de soldați gata să intre în acțiune dacă este luată o decizie politică", a adăugate secretarul general al Alianței nord-atlantice.

"Continuăm să facem apel la Rusia să nu mai susțină bandele proruse înarmate și să închidă frontiera, astfel încât să nu vedem arme și combatanți trecând în Ucraina", a mai spus șeful NATO.

El a adăugat în context că pentru luni este prevăzută la Bruxelles o reuniune a Consiliului NATO-Rusia, fără a da alte detalii.

Rusia a solicitat convocarea unei astfel de reuniuni la nivel de ambasadori pentru a aborda criza din Ucraina, unde continuă ofensiva forțelor guvernamentale împotriva fiefurilor proruse din estul țării, menționează Efe.

Citește și

loading...