Ingrediente reteta Dovlecei pane

2 dovlecei
500 gr pesmet
150 gr faina
3 oua
1 legatura marar
150-200 gr branza
usturoi pentru mujdei
sare
piper
boia de ardei dulce (optional)
curry (optional)
servetele de bucatarie - obligatoriu

Mod de preparare Dovlecei pane

Dovleceii se spala bine si se curata de coaja
Se taie feliute mai subtiri sau mai groase in functie de cum va place, eu le tai ceva mai groase.
Se pun intr-o tava randuri randuri si se presare sare pe ambele parti.
Se lasa la scurs aproximativ 30 de min.
Intr-un bol se bat oualele cu branza data pe razatoarea mica, sare, piper, curry, boia si patrunjel tocat marunt.
Se bat bine bine cu furculita sau cu un mixer.
Dupa ce s-au scurs bine dovleceii se scot pe un servetel de bucatarie si se tapeteaza bine.
Feliutele de dovlecei se trec prima data prin faina, apoi prin oua si la final prin pesmet.
Inainte sa va apucati de prajit este bine sa-i treceti pe toti prin cele 3 ingrediente si apoi sa ii prajiti.
Se pun la prajit in ulei incins, la foc mediu.
Se scot cand prin o culoare aurie si pun la scurs pe servetele de bucatarie.
Dovleceii pane se servesc cu mujdei de usturoi si sunt buni chiar si reci.