Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice, împreună cu cei din Dragomireşti, au identificat un băimărean de 55 de ani care încerca să comercializeze ilegal pe raza oraşului, băuturi alcoolice. În urma controlului autoturismului, poliţiştii au găsit şi confiscat 200 litri de alcool. Totodată, a fost luată măsura indisponibilizării autoturismului, în vederea recuperării prejudiciului.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere şi transport de bunuri ce trebuie plasate sub un regim vamal, falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse şi producerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării.

Tot ieri, poliţiştii Secţiei 4 Leordina însoţiţi de cei de la Biroul de Combatere a Contrabandei, au acţionat pe raza localităţilor Bistra şi Crasna Vişeului pentru combaterea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comit infracţiuni de contrabandă cu ţigări.

În urma măsurilor şi activităţilor specifice întreprinse, poliţiştii au identificat, pe raza localităţii Crasna Vişeului, patru imobile suspectate a fi folosite în scopul depozitării temporare a ţigărilor de contrabandă. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au depistat şi confiscat cantitatea de aproape 3000 de pachete cu ţigări netimbrate în România, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă. De asemenea, poliţiştii au confiscat în numerar suma de 12 500 de lei.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Tot pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite cu ţigări, în perioada 24 – 25 februarie a.c., poliţiştii au acţionat şi în localităţile Remetea Chioarului, Satulung, Târgu Lăpuş, Fărcaşa şi Gârdani. Ei au verificat şi controlat 32 de unităţi comerciale şi pentru abaterile constatate au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de aproape 19 000 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat peste 250 de pachete cu ţigări pentru care deţinătorii nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Citește și

Comentarii