Potrivit ANI, ILBAN CARMEN “se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 02 noiembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Dragomirești, Județul Maramureș, și funcția de consilier personal în cadrul Cabinetului Primarului Orașului Dragomirești.

Astfel, ILBAN CARMEN nu a respectat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcția de consilier local este incompatibilă cu [...] calitatea de [...] angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, au anunţat cei de la ANI.

Persoana mai sus amintită “ a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”.„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

„Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și